Kijk hier voor 40 jaar geschiedenis van de Paaschberg

Wielrennen

Het wegseizoen is van het vroege voorjaar tot in de late herfst. Dan wordt er op de maandag- en de woensdagavond onder leiding van wegkapiteins gezamenlijk op de weg getraind. Er wordt gestart vanaf het zwembad De Beemd in Lochem. Zowel op de maandag- als de woensdagavond wordt er in meerdere groepen gefietst, afhankelijk van de opkomst rijden we in drie groepen: een A-groep, een B-groep en een C groep. Bij geringe opkomst worden de groepen gecombineerd en wordt het tempo aangepast om de groep bijeen te houden.


Maandagavond

Op de maandagavond wordt een vaste route gereden. Iedere groep probeert op z’n eigen snelheid de koers te maken. Start vanaf zwembad de Beemd. om 18:30h of 19h, zie kalender.


Woensdagavond

Op de woensdagavond worden wisselende routes gereden onder leiding van de wegkapiteins. Zij bepalen de routes en geven onderweg nog aanwijzingen ter verbetering van fietstechniek en fietsconditie.

De A-groep rijdt met vrij hoge snelheden (gemiddeld 35kmh), waarbij een goede conditie is vereist evenals ervaring met het rijden in groepsverband.
Zie de bijlage voor het woensdagavond trainingsschema van de A-groep voor het wegseizoen 2019.

Bij de B-groep wordt gereden met een gemiddelde snelheid van ca. 30 km per uur. In deze groep is het motto “samen uit samen thuis” en wordt er altijd rekening gehouden met de langzaamste in de groep.

De C-groep is een prettige groep voor beginnende fietsers. We rijden hier gemiddeld tussen de 25 en 30 km per uur.

Bij alle genoemde groepen worden de trainingsafstanden verlengd met het vorderen van het seizoen.
De ervaring leert dat in de loop van het seizoen de snelheden in de groepen hoger worden maar kernpunten blijven afspraken vooraf en deze naleven, veiligheid voorop en samen uit, samen thuis.


Zondagochtend

Op zondagmorgen start er om 9 uur ook een groep vanaf café Bousema, Zutphenseweg.
Deze groep rijdt een vrije route en eventueel een leuke tocht in de buurt.

L.W.C. de Paaschberg opgericht december 1980