Wielrennen

Het wegseizoen is van het vroege voorjaar tot in de late herfst. Dan wordt er op de maandag- en de woensdagavond onder leiding van wegkapiteins gezamenlijk op de weg getraind. Er wordt gestart vanaf het zwembad De Beemd in Lochem. Zowel op de maandag- als de woensdagavond wordt er in meerdere groepen gefietst, afhankelijk van de opkomst is er een A-groep, een B-groep en een Damesgroep. Bij geringe opkomst worden de groepen gecombineerd en wordt het tempo aangepast om de groep bijeen te houden.

Op de maandagavond wordt een vaste route gereden. Iedere groep probeert op z’n eigen snelheid de koers te maken. Op de woensdagavond worden wisselende routes gereden. De wegkapiteins bepalen de routes en proberen d.m.v. diverse soorten trainingen de conditie en de fietstechniek te verbeteren.

De A-groep rijdt met vrij hoge snelheden (gemiddeld 35kmh), waarbij een goede conditie is vereist evenals ervaring met het rijden in groepsverband. Zie de bijlage voor het woensdagavond trainingsschema van de A-groep voor het wegseizoen 2018.

Bij de B-groep wordt gereden met een gemiddelde snelheid van ca. 30 km per uur. In beide groepen is het motto “samen uit samen thuis” en wordt er altijd rekening gehouden met de veiligheid en de langzaamste in de groep.

Op zondagmorgen start er om 9 uur ook een groep vanaf Bousema. Deze groep rijdt een vrije route en eventueel een leuke tocht in de buurt.

nieuws en mededelingen

L.W.C. de Paaschberg opgericht december 1980