Kijk hier voor 40 jaar geschiedenis van de Paaschberg

de Vutters


De Vuttersgroep van LWC De Paaschberg bestaat uit wielrenners vanaf ongeveer 55 jaar. Van oktober tot maart crossen ze met de mountainbike door bossen en velden, in de rest van het jaar pakken ze de racefiets voor ritten over de weg.

Drie niveaus
De Vutters verzamelen op maandag- en donderdagochtend om 9 uur bij zwembad De Beemd aan de Zutphenseweg in Lochem. Het krachtsverschil wordt ondervangen doordat er op drie niveaus wordt gefietst. Zowel mannen als vrouwen besluiten elke keer zelf bij welke groep ze willen aansluiten. De route en het tempo van de drie groepen zijn niet gelijk, maar iedereen probeert om rond 10.30 uur op het afgesproken koffie-adres te arriveren. Na een half uurtje pauze gaat de tocht weer verder en rond 12.15 uur komt de stad Lochem meestal weer in zicht.
Leden van de Vuttersgroep zijn lid van De Paaschberg en fietsen in clubtenue. Ze betalen clubcontributie en zijn daarmee tijdens het fietsen verzekerd. Daarnaast heeft de Vuttersgroep een eigen lief- en leedpotje.

Gezellig
Gezelligheid staat bij de Vutters hoog in het vaandel. Tijdens de rit wordt er al wat gekletst en bij de koffiepauzes is het vaak een drukte van belang. Bovendien is het een goede gewoonte (maar niet verplicht) om eens per vijf jaar de verjaardag te vieren tijdens zo’n koffiepauze. Massaal en staande wordt de jarige dan toegezongen. Ook is er telkens in het najaar een feestmiddag voor de Vutters, partners zijn daarbij welkom.

Organisatie
De vuttersgroep heeft een flinke groei doorgemaakt en telt momenteel ongeveer 60 leden. In het voorjaar is er een vergadermiddag. Allerlei organisatorische zaken worden besproken onder leiding van een tweemans bestuur. Dit duo verstrekt ook graag meer informatie over de club en nieuwe leden kunnen zich bij hen melden.
Gerrit Weijman (voorzitter) tel.: 06-15596697 en Gerrit Ruesink (secretaris/penningmeester) tel.: 06-44200536