Kijk hier voor 40 jaar geschiedenis van de Paaschberg

Nieuwsbrief dd 30 juli 2019

Beste leden,

Hierbij het nieuwsbericht met info over de komende rit van het Wielercomité, over het MTB-parcours rondom Lochem, de WK Rotary (incl jeugdclinic) en wijziging aanvangstijden avondtrainingen miv 1 augustus.

Wielercomité:

 
Euregiotocht 100/110km
Zondag 4 augustus a.s. is de volgende tocht van het Wielercomité. Net als de afgelopen keren rekenen we ook nu weer op een mooie opkomst.
De tocht gaat naar Buurse en Duitsland en de stop voor een kopje koffie of thee met mogelijk iets lekkers erbij is bij de Haarmühle.
Vertrek is om 9.00 uur vanaf Graafschapterrein en geplande tijd terug is om ca. 13.00 uur. Er wordt gereden achter voorrijders en in 2 groepen, een langzame en een snelle groep.
 
MTB Route rondom Lochem:
 
Stichting MTB Achterhoek is bijna een feit. Hierbij een korte update:
Bestuurlijk: 5 vrijwilligers vormen samen het bestuur.
Uit de gelederen van LWC de Paaschberg zijn dat Marcel Boereboom als voorzitter en Robert van Aalderen als secretaris.
Penningmeester van de stichting is Richard Waanders van de Vordense wielerclub.
Daarnaast zijn er ook nog twee bestuursleden: Ferdy Klein Brinke ook uit Vorden en de ons welbekende Jacco van Wijngaarden.
Wij als LWC de Paaschberg zijn zeer verheugd met de inzet van deze vrijwilligers, die onderdeel uitmaken van de kerngroep die de nieuwe routes voorbereiden. In deze kerngroep zit ook ons verenigingslid Thijmen Kamphuis. 

De bouw van de routes: de bouw van de 7 lussen waaruit de nieuwe route zal gaan bestaan, zal direct na de zomervakantie aanvangen.
Op 22 augustus zal er ’s avonds een instructie gegeven worden aan alle vrijwilligers die willen meerwerken bij de bouw van de route en straks met het onderhoud.
En op 23 augustus zullen we dan daadwerkelijk starten met het realiseren van de eerste nieuwe meters, en wel op de Kale Berg.
Schrijf dus deze data vast in je agenda als je als vrijwilliger wilt bijdragen aan de realisatie van de nieuwe route.
Meer details volgen in augustus! Meld je aan bij Robert (robertvanaalderen@gmail.com) of Marcel (m.boereboom@ppda.nl) en zij zetten je op de lijst.
Alvast enorm bedankt! Met jullie hulp worden dit schitterende routes en iedere hulp is welkom. 
 

WK Rotary op 31-augustus 2019 (en MTB clinic voor jeugd)

In 2019 is de WK Rotary in Nederland.
Ons eigen lid Claudia Kranen, die zelf al enkele malen kampioen is geweest, is één van de organisatoren.

Het hele programma voor de deelnemers aan dit kampioenschap is op de volgende site te lezen: https://www.cyclingtoserve2019.nl/
De deelnemers aan dit WK verblijven in de gemeente Lochem en gaan ook een kennismakingsrit door deze prachtige omgeving maken.

Het kampioenschap is op 31 augustus op de wielerbaan van de Stofwolk te Eibergen.
Onze clubleden Claudia Kranen (start om 11.00 uur) en Jenne de Haan (start om 14.00 uur) doen mee en zijn zeker kanshebbers in hun categorieën.
Voor de jeugd is er de mogelijkheid om op die dag tussen 12.30 en 14.00 uur een MTB-clinic te volgen op het MTB-parcours dat daar ook ligt. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden maar zorg dat je een half uur eerder (dus 12.00 uur) aanwezig bent.
Een ideale mogelijkheid om de jeugd eens met een andere baan kennis te laten maken en een clinic te laten volgen.

 
Vanaf 1 augustus starten de trainingen op maandag- en woensdagavond weer om 18.30 uur.

L.W.C. de Paaschberg opgericht december 1980