Strade Bianche Achterhoek 2018 - Gijs Verdick Memorial

a.k.a. De Witte Cross

Op zondag 30 september was het zover; de Strade Bianche Achterhoek 2018 was een feit.
Na een zeer succesvolle eerste editie waren de verwachtingen hoog gespannen.
Het hoge aantal inschrijvingen was daar al een teken van. Eerst de verhoging van 500 naar 750. Maar op het laatste moment, na een mooi artikel in de Fiets, werd ook deze limiet nog even opgekrikt naar 825. Uitverkocht! Waar gaat dat heen voor 2019? De organisatie mag het weten...

En al die 825 gravel grinders kwamen niet bedrogen uit, want wat was hij weer prachtig! Editie 2018 gaat de boeken in als de mooiste tot nu toe en een traditie is een feit.

Was het weekend er voor nog nat en somber, deze zondagochtend werden de fietsers onthaald in een prachtig ingericht openlucht theater waarboven de hemel strak blauw was en de eerste zonnestralen zich over de Paaschberg probeerde te krommen. Koud was het wel, maar dat werd snel vergeten door het warme onthaal van de geoliede organisatie. Tot in de puntjes was alles verzorgd. Niet alleen in het theater maar ook bij de vele fourage posten was het genieten van de mooie locatie, kaneelcakjes van Dick, een sportdrankje en de vriendelijke en behulpzame lach van de vele vrijwilligers die dit alles mogelijk hebben gemaakt. Fantastisch!

En die Achterhoek hè! Die oh zo mooie Achterhoek! Wat heeft zij ons, en al die mensen die van verre kwamen, laten genieten van haar prachten. Een zonovergoten Enk met het rijp nog op de velden, de vele landgoederen van het Enzerinck tot Ampsen, de oevers van de Berkel en de beklimming van de Lochemse Berg. Wat wonen we hier toch mooi! 

En na al dat moois, of je nu 65, 90, 120 of 150km hebt gefietst, was er voor iedereen hetzelfe onthaal in het openluchttheater; zo van de gravel een festival binnen rijden, anders kan ik het niet omschrijven. Live muziek, hamburgers, Kwarremont, hottubs, massages en een big screen met de WK finale op de weg. Wat wil een mens nog meer? Een bloemtje? Ook dat is geregeld!

En tussen al die mensen lopen een paar man met een herkenbaar t-shirt en een glimlach van oor tot oor. Marc, Joost, Xander en Johan, de drijvende krachten achter het evenement hadden zich geen betere dag kunnen wensen. Ook Adjo Verdick, vader van Gijs, die nog even het woord nam, sprak over 'een speciaal stel'. Samen met alle vrijwilligers is het ze weer gelukt om er een top dag van te maken. Bedankt!

Wanneer kunnen we ons inschirijven voor de 2019 editie?L.W.C. de Paaschberg opgericht december 1980