Kijk hier voor 40 jaar geschiedenis van de Paaschberg

Mountainbike & Cyclocross training

Onze hieronder genoemde ATB-activiteiten liggen momenteel stil; we zoeken een ATB coördinator om activiteiten weer op te starten.
Zie je het zitten om dit te gaan trekken? Meld je dan bij iemand van het bestuur, of mail de secretaris (zie onder). We zien je graag komen en zullen je zo goed mogelijk faciliteren.

Gedurende het hele jaar kun je mountainbiken bij de Paaschberg. In het zomerseizoen trekken we de bossen in en in de winter trainen we op en rondom de ijsbaan in Lochem. Tevens organiseren we in de winter een wintercross competitie van 4 wedstrijden, ga jij voor de gewilde wisselbeker?

Zomerseizoen, april t/m september
In de zomer is de training elke week anders. Het varieert van het fietsen van langere routes naar Markelo en Rijssen, tot interval trainingen op de Lochemse berg en techniektrainingen. Wat zeker is, als je mee komt fietsen leer je alle paadjes in en rondom Lochem kennen! Er is onderscheid tussen 4 verschillende trainingen. Dit zal uiteraard aangepast worden op basis van de opkomst, indien nodig. Start vanaf zalencentrum Bousema.

  • Toerrit: een rit op duurtempo naar een 'ander' gebied. Voorbeeld zijn langere ritten richting Grote Veld of Neede. Rustig tempo.
  • Intervaltraining rond Lochem. Gemiddelde snelheid ligt zo rond de 20km/h. De interval rondjes worden gereden op ieders eigen tempo.
  • Tempo rit. Hier doen we een MTB route aan in de buurt en rijden we lekker door. Denk aan Markelo en/of Rijssen. Dit is vaak een lange rit met zo'n 25km/h gemiddeld.
  • Techniektraining. Een algemene techniek training, we gaan oefeningen doen die voor iedereen geschikt zijn.

Let op; samen uit en samen thuis geldt altijd!

Winterseizoen, oktober t/m maart
In de winter trainen we bij de ijsbaan in Lochem (als er geen ijs ligt). Kijk bij wintertraining voor actuele info.

Wintercross competitie
In de winter meedoen met de wintercross competitie. Op 4 zaterdagen verspreid door de winter strijden om het eindklassement. 


Voor vragen, kun je mailen naar secretaris@depaaschberg.nl
L.W.C. de Paaschberg opgericht december 1980