Kijk hier voor 40 jaar geschiedenis van de Paaschberg

Jubileumfeest en historisch overzicht

40 jaar Paaschberg
Met trots en plezier presenteren we 40 jaar geschiedenis van de Paaschberg!
Op deze webpagina zie je rechtsboven een grote blauw-gele ronde knop. Klik erop en vermaak je met alle wapenfeiten en trivia uit de afgelopen 40 jaar!

Jubileumfeest
Ons 40 jarig jubileum ging stilletjes voorbij. Maar om het te vieren is het niet te laat. 
Noteer daarom nu in je agenda:

Zaterdag 1 mei 2021, vanaf 14:00u komen we bij elkaar op een nader te bepalen locatie voor een leuk en actief programma voor jong en oud! 

Historisch overzicht van onze club
LWC de Paaschberg dateert van 11 december 1980. Opgericht voor en door wielrenners in de hoogtijdagen van het Nederlandse wielrennen. In die periode waren Nederlanders immers dominant aanwezig op het internationale wielertoneel, met de tourzege van Joop als mijlpaal die iedere Nederlander weet te noemen.

De lijst van Nederlandse toprenners uit die tijd is een lange. Laat ons er een paar noemen: Roy Schuiten, Bert Pronk, René Pijnen, Jan Raas, Aad van den Hoek, Gerrie Knetemann, Hennie Kuiper, Henk Lubberding, Joop Zoetemelk, Johan van der Velde, Cees Priem, Bert Oosterbosch, Leo van Vliet, Ludo Peeters, Gerard Veldscholten, Peter Winnen, Ad Wijnands, Steven Rooks.. 
Ook nu, 40 jaar later, staat de wielersport in Nederland en daarbuiten weer volop in de belangstelling en profiteert onze vereniging daarvan met een lichte groei in alle categorieën; jong, oud, man en vrouw.

Om de 40 lange jaren van onze vereniging een gezicht te geven bedachten we dit online historisch overzicht.
Bekijk het op je gemakje, vanaf je hometrainer, of herstellend na een heerlijke training in de schitterende wieleromgeving van Lochem, of waar ook ter wereld, want het staat nu online! 

We wensen je veel lees en kijkplezier !
Het bestuur.

PS:
Mocht je nog bijzondere foto's hebben met een anekdote erbij, stuur ze ons toe. We kunnen dit historisch overzicht blijvend aanvullen.L.W.C. de Paaschberg opgericht december 1980