Kijk hier voor 40 jaar geschiedenis van de Paaschberg

Paaschberg jeugd op jacht naar Nationale titel Dikke Banden Race

De jeugd die zich tijdens konings dag in Lochem wist te kwalificeren, mocht op Zaterdag 13 oktober mee doen aan de nationale dikke banden race. In het Brabantse Best verzamelden zich zo’n 120 kinderen uit heel Nederland, in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Gestart werd in 3 categorieën onderverdeeld in jongen en meisjes. Voor de vestiging van hoofdsponsor Decathlon was een parcours uitgezet wat vroeg om een snelle start en veel stuurmans kunst. Onder leiding van de jury leden van de KNWU werden eerst de jongste deelnemers afgeschoten.

Cat1: Geen Paaschberg lid maar wel het benoemen waard, Diede Dinkelman wist zich met een 3e plek te plaatsen voor de finale later op de dag. Raider Jagt en Wolf Raterink hebben enorm hun best gedaan maar kwamen te kort op de eindsprint om zich te plaatsen. Diede kon tijdens de finale niet op tegen de snelle start van haar opponenten maar werd keurig 5e.

Cat 2: In de tweede kwalificatie ronde was het de beurt aan Caden Jagt en Bram Wentink. Zij wisten zich makkelijk te plaatsten voor de finale race welke door Caden werd gewonnen en Bram fantastisch  3e werd.

L.W.C. de Paaschberg opgericht december 1980