Kijk hier voor 40 jaar geschiedenis van de Paaschberg

Corona interview #7

Fred Evers portretteert leden van de vuttersgroep in lockdown en peilt de stemming. 
Vandaag deel 7: Piet Posseth


1. Hoe gaat het momenteel met jou / jullie?
Tussen de oren zit het helaas niet goed. Voor de rest gaat het met ons goed, gelukkig geen Corona. Met de familie kan het beter. Zoon en schoondochter zijn herstellende van Corona. Nu heeft de man van onze kleindochter Corona opgelopen op zijn werk. Zij verwachten één dezer dagen een baby dus dat zal wel een heel gedoe worden met al die maatregelen.

2. Wat mis je het meest in deze Coronatijd, kun je drie zaken noemen?
Als eerste natuurlijk het fietsen en alles wat er bij hoort met de vutters. Niet zomaar even ergens naar toe. Maar ik wil eigenlijk niet klagen over de al die beperkingen er zijn mensen die het veel slimmer hebben dan mij. Heb meer last van afgesloten paden dan van Corona.

3. Er wordt niet meer in groepen gefietst, fiets jij zelf nog wel, ga je dan alleen?
Dat is wel erg jammer en dat mis ik wel maar het is niet anders. Heb eerst met de familie Klein Baltink en Ans gefietst toen alleen met Ans en nu alleen en over een paar weken? Ben nu wel een mooiweerfietser en ga vaak 's middags en niet speciaal op maandag of donderdag. 's Morgens alleen wil niet zo goed en dan heb ik er al gauw tabak van.

4. Wat ga je als eerste doen zodra deze pandemie voorbij is?
Ik denk naar onze nieuwe wereldburger. Naar de kapper zodat het tussen de oren ook weer een beetje normaal wordt. Hopelijk met de caravan naar Frankrijk of ergens anders kan ook. Naar de Welkoop voor passende pluggen en schroeven. Zodra het op maandag of donderdag mag richting de Beemd. Hef het glas een neem een Berenburg. Us nasjonale slokje.

5. Ziet de wereld er volgens jou anders uit na deze pandemie?
3 keer zoenen hoeft niet terug te komen. Thuiswerken zal meer worden. Nog meer busjes in de straat. Natuurgebieden worden drukker. Nederland (her)ontdekken.

6. Zijn er nog positieve zaken die je kunt benoemen die uit deze pandemie voortkomen?
Ontdekken dat de wereld niet maakbaar is. Dit initiatief van Fred. Had er nog een paar maar kom er even niet op misschien over een paar jaar.

7. Heb je nog een ultieme Coronatip voor de groep?
Kruip niet te dicht bij elkaar tenzij je bij elkaar hoort. Houd moed het komt weer goed!
Bij mij gaat de prik er in. Bij U ook? Tot gauw.

L.W.C. de Paaschberg opgericht december 1980