Kijk hier voor 40 jaar geschiedenis van de Paaschberg

Corona interview #19

 1. Hoe gaat het momenteel met jou / jullie? we leven al een tijdje in het Corona tijdperk, hoe ervaren jullie deze tijd?

Met mij gaat het gelukkig goed en ben ik er tot nu gelukkig zonder verdere ziekten doorgekomen.

De beperkingen ervaar ik niet als al te zwaar daar er nog veel kan en je de mogelijkheden die er wel nog zijn en kunt doen moet benutten.

 1. Wanneer we uit deze pandemie komen hoe zouden we dan verder met elkaar om moeten gaan in de toekomst, wat blijft er over van de 1 ½ meter samenleving?

De mens is een gewoonte dier en zal na de pandemie zijn oude gewoonte weer snel oppakken.

 

 1. En persoonlijk, wat staat er allemaal op de bucketlist?

Hoop snel weer mijn spullen bij elkaar te kunnen pakken en af te reizen naar mijn geliefde plekje aan de voet van de Mont Ventoux in Bedoin.

 

 1. Zijn er zaken waar je je aan ergert, en welke zijn dat dan?

Ik erger me vaker aan de opstelling van bepaalde politici en mensen die alles ontkennen en mensen tegen elkaar opzetten met de – hen complot theorieën.

 

 1. Nu je eigenlijk nergens meer mag komen houd je dus tijd over, hoe besteed je de dag, en heb je mogelijk nieuwe hobby’s ontdekt?

Ik heb niet de indruk dat ik vergeleken met eerder meer tijd over houdt, mijn dag zit naar beleving altijd redelijk vol.

 

 1. Leven jullie de Corona regels strikt na? En welke regels gaan wat jullie betreft veel te ver? 

Ik heb van mezelf de indruk dat ik  de regels na omstandigheden redelijk naleef, ofschoon ik hier wel eens opmerkingen over krijg! De avond klok vind ik erg ver gaan daar niet hard gemaakt kan worden dat dit bijdraagt aan de vermindering van het aantal besmettingen.

 

 1. Er zijn nogal wat protesten zo links en rechts, en sommige best hevig, kun je dit begrijpen, of overheerst er onbegrip voor dit soort acties

Dit kan ik wel plaatsen daar de mens niet graag beperkt wordt in zijn vrijheid. Men loopt  in de tijd van crisissen graag en soms te makkelijk achter hen aan die hun denkbeelden verwoorden.

 

 1. Wat zal de impact zijn van deze pandemie op onze samenleving denk je? en op jezelf?

De  duur van de pandemie  zal op de termijn zijn invloed hebben op de psychische en fysieke gesteldheid van de mens, ofschoon dat voor ieder op zich weer verschillend kan zijn.  

 

 1. De sociale omgeving verandert, minder spontaan met veel regels, houdt je dat bezig?

Weet niet goed hoe ik deze vraag moet lezen.

Er is meer afstand ontstaan in de sociale omgeving door de regels hetgeen verklaarbaar en te verdedigen is . Dit zal jammer genoeg  nog wel even duren.

 

 1. Houdt Corona je nog dagelijks bezig of ontstaat er al een soort van gewenning

Ik heb van mezelf niet de indruk dat me de huidige situatie dagelijks bezig houdt, komt mogelijk mede dat ik niet meer in loondienst zit en hierdoor meer vrijheid heb.

 

 1. Wat leert deze pandemie je voor de toekomst?

De kwetsbaarheid van onze maatschappij en de wereldwijde gevolgen hiervan.  

 

 1. Wat is jullie grootste gemis op dit moment?

Naar ons clubje mis ik het samen zijn, samen tochtjes ondernemen en de gezelligheid van koffie drinken onderweg.

L.W.C. de Paaschberg opgericht december 1980