Kijk hier voor 40 jaar geschiedenis van de Paaschberg

Corona interview #13

Fred Evers ging langs bij Wim Pasman en tekende de volgende antwoorden van hem op.

 1. Hoe gaat het momenteel met jou / jullie? we leven al een tijdje in het Corona tijdperk, hoe ervaren jullie deze tijd?

 Met ons gaat het prima. Wij ervaren deze periode berustend. We kunnen er nog op uit. We zeggen wel eens dat we blij moeten zijn dat we in het oosten wonen.  

 

 1. Wanneer we uit deze pandemie komen hoe zouden we dan verder met elkaar om moeten gaan in de toekomst, wat blijft er over van de anderhalvemeter-samenleving?

Ik weet niet of we in de oude normaal weer terug komen. Er zullen veel dingen veranderen. Ik ben niet negatief, maar denk vaak van, moest dat allemaal. Kijk eens wat een kapitaal er vernietigd wordt. De vliegvelden staan vol met geparkeerde vliegtuigen. Kijk in Twente, daar worden ze gesloopt. Heb jij zin om in een vliegtuig te stappen wat een jaar heeft stil gestaan.  

 

 1. En persoonlijk, wat staat er allemaal op de bucketlist?

Eigenlijk heb ik geen bucketlist. Ik zou blij zijn om weer de tochten te rijden die ik voor de pandemie reed.

 

 1. Zijn er zaken waar je je aan ergert, en welke zijn dat dan?

Populisme, virus ontkenners, zich zelf benoemende intellectuelen. 

 

 1. Nu je eigenlijk nergens meer mag komen houd je dus tijd over, hoe besteed je de dag, en heb je mogelijk nieuwe hobby’s ontdekt?

Ik heb zo direct nog geen nieuwe hobby. Ik heb vroeger wat geschilderd bij Toontje Klaver. Leuke aquarelletjes. Ik begin nu wel verdacht veel in het verfkistje te kijken. Verder hou ik van klassieke muziek (ook wel classic pop hoor). De bv. 3 of 9de symfonie van Beethoven (geen grapje) hoe die man dat geschreven heeft. Op YouTube staan mooie filmpjes van deze en meerdere composities. Al die verschillende instrumenten groepen. Je kunt ze allemaal volgen. En dat maakt het samen spel zo bijzonder boeiend. Het lijkt iets op waaier of kop over kop fietsen. Weet je wat het is. Je moet ook durven te kijken.

 

 1. Leven jullie de Corona regels strikt na? En welke regels gaan wat jullie betreft veel te ver? 

Wij proberen de regels zo goed als kan na te leven. Als we op bezoek gaan informeren we eerst. 

 

 1. Er zijn nogal wat protesten zo links en rechts, en sommige best hevig, kun je dit begrijpen, of overheerst er onbegrip voor dit soort acties

Sommige protesten kan ik ook wel een klein beetje begrijpen. We leven in een vrij democratisch land. Maar het bijzondere was, dat de vernielingen ophielden toen de meerderheid liet merken dat men het daar niet mee eens was. Wie was dat die zei: "Twee hoeraatjes voor de democratie drie is te veel"?

 

 1. Wat zal de impact zijn van deze pandemie op onze samenleving denk je? en op jezelf?

Ik hoop dat alles goed komt. Ondanks alle veranderingen. Voor mij zelf,  Ach, er verandert niet zo veel. Ik kan weer gaan schilderen of pak de fiets.

 

 1. De sociale omgeving verandert, minder spontaan met veel regels, houdt je dat bezig?

Ik denk dat we / ik dit onbewust zullen ondergaan.

 

 1. Houdt Corona je nog dagelijks bezig of ontstaat er al een soort van gewenning

Het kwalijke van deze gewenning is dat je de contacten bijna niet meer mist en dat vind ik zorgelijk. 

 

 1. Wat leert deze pandemie je voor de toekomst?

Wees zuinig op alles. We zijn kwetsbaar. Wanneer de balans, bijvoorbeeld het milieu zoek is, krijgen virussen de kans.

 

 1. Wat is jullie grootste gemis op dit moment?

 De spontane omhelzingen van de kinderen en kleinkinderen. De spontane hand van een vriend of vriendin en niet te vergeten..de Vutters. L.W.C. de Paaschberg opgericht december 1980