Kijk hier voor 40 jaar geschiedenis van de Paaschberg

Corona interview # 10

Fred Evers ging langs bij Henk Slik en peilde de stemming bij hem thuis.

 1. Hoe gaat het momenteel met jou / jullie? 

Het gaat ons goed. Voordeel is dat we ons beiden zelf prima kunnen vermaken.

 

 1. Wanneer we uit deze pandemie komen hoe zouden we dan verder met elkaar om moeten gaan in de toekomst, wat blijft er over van de anderhalvemeter samenleving? 

Ik geloof dat er in de omgang weinig zal veranderen als de pandemie voorbij is. Wellicht dat 3 x kussen niet meer het geval zal zijn

 

 1. En persoonlijk, wat staat er allemaal op de bucketlist? 

Zo gauw als het kan met de camper op reis. Naar onze zoon in Oostenrijk. Naar onze dochter in Brabant en naar de kleinkinderen. We hebben voor de volgende winter alvast een huisje in Oostenrijk geboekt (om de te verwachten grote stroom voor te zijn) 

 

 1. Zijn er zaken waar je je aan ergert, en welke zijn dat dan?

Aan de overspannen manier waarop op de pandemie wordt gereageerd.

 Aan covid-ontkenners terwijl de hele wereld op zijn kop staat. Aan komplotdenkers (die nergens meer aan geloven). Aan lieden die hulpverleners het leven moeilijk maken en aan lieden die zelfs een ziekenhuis belagen. 

 

 

 1. Nu je eigenlijk nergens meer mag komen houd je dus tijd over, hoe besteed je de dag, en heb je mogelijk nieuwe hobby’s ontdekt?

Geen nieuwe hobby’s. Uit mijn cd-verzameling een (klassieke) muziek-cd in de cd-speler leggen en ontdekken dat er zoveel moois/interessants is gecomponeerd. Veel meer dan eerder wandelen op de paden vlakbij ons. Op de racefiets of mountainbike alleen een vast rondje rijden om het buikvet de baas te worden (als het tenminste redelijk weer is). Nieuwe stukken instuderen op de piano die ik met mijn fluitiste en met ‘mijn’ pianotrio (een jaar geleden opgericht) t.z.t. kan uitvoeren op diverse locaties.   

 

 1. Leven jullie de Coronaregels strikt na? En welke regels gaan wat jullie betreft veel te ver? 

Als je zelf geen verstand hebt van de werking van virussen moet je wel afgaan op wat deskundigen erover te zeggen hebben. Als over de hele wereld (vrijwel) dezelfde maatregelen worden genomen is het verstandig die ook na te komen. We zoeken de drukte dus niet op. Mijden trein en bus. Zijn voornamelijk in huis te vinden. In de 1-persoonsreling geloof ik niet echt. Die wordt ook behoorlijk geschonden, heb ik het idee.

 

 1. Er zijn nogal wat protesten zo links en rechts, en sommige best hevig, kun je dit begrijpen, of overheerst er onbegrip voor dit soort acties?

Dat jongeren – die het vooral van sociale contacten moeten hebben en die daardoor ook gevormd worden (vaak in gunstige zin!) – het moeilijk hebben en daardoor wat dwarser worden - kan ik begrijpen, wat niet wil zeggen dat ik het altijd goedkeur. Ik ben toch groot geworden met normen en waarden in mijn bagage.

 

 1. Wat zal de impact zijn van deze pandemie op onze samenleving denk je? En op jezelf? 

Op mezelf niet, denk ik. En ik vrees dat de maatschappij voorlopig ook niet veel zal veranderen, als het virus onder controle is. Om de volgende pandemieën voor te zijn, zal de inrichting van onze maatschappij sterk moeten veranderen. Er zijn echter- ook wereldwijd- zoveel tegenstrijdige belangen dat ik vrees dat eerst een nog grotere ramp onze ogen echt zullen moeten openen en dat dan pas ECHT werk wordt gemaakt met de aanpak van de milieuproblemen en van de opwarming van de aarde. Dus het zogenaamde nieuwe normaal wordt weggedrukt door het oude normaal met zijn accent op economische GROEI en MARKTWERKING.

 

 1. De sociale omgeving verandert, minder spontaan met veel regels, houdt je dat bezig? 

Nee, eigenlijk niet. Ik geloof ook niet dat er straks veel zal veranderen.

 1. Houdt Corona je nog dagelijks bezig of ontstaat er al een soort van gewenning? 

Je hoeft de tv maar aan te zetten of je wordt overspoeld door corona-gerelateerde programma’s, dus of je wil of niet …..

 

 1.  Wat leert deze pandemie je voor de toekomst? 

Dat we op onze hoede moeten zijn voor nog meer ellende en dat regeringen wereldwijd passende maatregelen zullen moeten nemen om het leven voor de nieuwe generatie leefbaar te houden.

 

 1. Wat is jullie grootste gemis op dit moment

Zie vraag 3.  Het in volledige vrijheid de oude dag te voorzien van nieuwe prikkels die het leven aangenaam maken. En niet te vergeten met de VUTTERS in groepsverband de conditie weer op het gewenste peil te brengen

L.W.C. de Paaschberg opgericht december 1980