40 jaar jong

Wielerclub viert jubileum met jeugd

40 jaar geleden, op 12 december 1980, richtte een groep jonge Lochemse wielrenners en schaatsers LWC de Paaschberg op. Wielrennen was toen nog geen wijdverbreide sport zoals nu, maar het waren wel de jaren van grote Nederlandse wielersuccessen, met de fameuze TI Raleigh formatie die in internationale wielerkoersen domineerde.
Ook bij de Paaschberg draaide het fietsen in de eerste jaren vooral om het wielrennen, maar later in de jaren ’80 kwam ook het veldrijden en mountainbiken in de vereniging aan bod.
Vandaag de dag is LWC de Paaschberg de derde sportvereniging van Lochem, met 270 leden. Als accommodatie heeft de club een eigen mobiel clubhuis, in wielerstijl. Daarnaast is de wielerclub een samenwerking aangegaan met de Lochemse ijsclub, waarbij de fietsers de ijsbaan op sportcomplex de Elze gebruiken als trainingslocatie, voor de jeugd. De Paaschberg telt 40 jeugdleden, waarvoor op woensdag, vrijdag en zaterdag trainingsactiviteiten georganiseerd worden. Vanaf 6 jaar zijn kinderen welkom om op de fiets te komen trainen. Onze trainers brengen de jeugd spelenderwijs allerlei fietsvaardigheden bij.
Omdat de jeugd de toekomst heeft, was het extra leuk dat wij op deze jubileumdag ons jeugdlid Caden Jagt konden huldigen als Nederlands kampioen tijdrijden bij de Jeugd in categorie 5.
Caden zette op 13 september jongstleden namelijk de snelste tijd neer op een NK criteriumparcours van 5,6 km.

De grote jubileumviering laat nog even op zich wachten

De wielerclub adviseert haar leden met klem om voorlopig slechts in kleine groepen samen te fietsen.

L.W.C. de Paaschberg opgericht december 1980